Den nordfriesiske kyst er kendt for sine hesterejer som på tysk hedder krabben, og det er da også disse små rejer som er i centrum ved Husumer Krabbentage, i Husum på den tyske vestkyst. Hesterejerne er en specialitet i området, hvor de primært spises i Krabbenbrötchen – en sandwich med en stor portion hesterejer.
Nu er hesterejer ikke særligt store, så alle der har købt dem ved også hvor stort et arbejde det er at pille de små rejer, for de går nemt i stykker eller havner hurtigere i maven end på brødet.
Husumer Krabbentage er en årligt tilbagevendende tradition som finder sted i oktober måned. I 2021 finder begivenheden sted i dagene d. 16. – 17. oktobe, og det falder samtidig sammen med at der holdes søndagsåbent i byens butikker. Områdets krabbenkuttere vil bringe de friskfangede hesterejer til kajen, hvor det også vil være muligt at gøre et godt køb af rejer.
Krabbendagene er åbent i tidsrummet kl. 10.00 – 18.00 og kan findes i indehavnen i centrum af Husum, her vil der desuden være boder hvor der kan købes kunsthåndværk, lokale specialiteter samt showkøkken hvor der vil blive tilberedt retter med nordsøkrabben som midtpunkt. Her er det kun fantasien som sætter grænser hvad der kan tilberedes af retter.
Foto: © Tourismus und Stadtmarkting Husum GmbH