Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the complianz-gdpr domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/livetimarsken.dk/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/livetimarsken.dk/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6114
Vadehavet er populært - Livet i marsken

Vadehavet er populært

Der er ingen tvivl om at Vadehavet og området omkring Vadehavet er et populært turistområde, og især i 2021 har mange i den sønderjyske del af Vadehavsområdet mærket den stigende interesse. Turistkontor, sommerhus-udlejning og overnatningssteder har i den grad mærket en kraftig efterspørgsel i løbet af 2021.

En interesse som også kan mærkes hos de erhvervsdrivende i området, ikke mindst hos Feriepartner Rømø:”Vi har i løbet af sommeren og det tidlige efterår oplevet en endog særdeles stor efterspørgsel på at leje sommerhuse og ferielejligheder i Danmark. Det var populært før corona-pandemien, men trenden er blevet forstærket,” fortæller bureauleder Martin Vestergaard.

Hvem er det så som er så interesserede i området – selvfølgelig er der mange danskere som måske har sommerhus i området eller lejer et sommerhus, men en stor andel af de mange feriegæster er tyske turister. Allerede på nuværende tidspunkt og inden 2021 er løbet ud, så kan man hos Feriepartner Rømø se at interessen for at sikre sig en feriebolig til næste år er stor.

Danmarks Statistik fortalte tidligere på måneden, at et rekordhøjt antal tyske turister har booket danske feriehuse i år.

En af de store trækplastre for området er blandt andet de populære østers ture, hvor deltagerne samler østers. Ture som tiltrækker interessede langvejs fra, også grundet interesse for tilberedning af østers.

“Vores gæster kommer fra København, og de vil gerne på østersjagt. Min mand tilbyder at gå ud med gæsterne, og så har jeg østers klar til dem som forret, når de kommer tilbage,” siger Ruth Lorenzen fra Klægager Bed & Breakfast, der er berømt for sin kogekunst.

Klægager Bed & Breakfast har da også længe haft gæster på venteliste til Danmarks Østersfestival, der afholdes 14.-17. oktober 2022.

Prøv østers som appetizer

Initiativtageren til Danmarks Østersfestival, Povl Lønberg, mærker også den stigende efterspørgsel og fortæller, at danske østers kan spises i alle måneder med ‘r’ i navnet, det vil sige fra september til april. Til nytåret anbefaler han denne ret udviklet af vinderen af bæredygtighedsprisen ved Danmarks Østersfestival 2021, Martin Peter Leth Sjunnesson, Falsled Kro – Letpocherede østers med ‘gløgg’-vinaigrette, salte mandler og syltede rosiner.

Pocherede østers med ‘gløgg’-vinaigrette, salte mandler og syltede rosiner

  • 10 østers
  • 1 dl rødvinseddike
  • 3 dl frugtig sød rødvin
  • 1 knækket kardemommekapsel
  • 3 nelliker
  • 0,5 stjerneanis
  • 5 fennikelfrø
  • 8 sorte peberkorn
  • 3 dl god olivenolie
  • 1 appelsin
  • 30 hele mandler
  • lidt salt
  • 30 gode rosiner
  • 0,5 dl akvavit
  • 1 spsk. Hvidvinseddike
  • saft fra halv citron
  1. Lad først rødvinseddiken koge ind med krydderierne, til det er tykt som sirup. Tilsæt rødvinen og lad det koge ind en smule. Efter reducering, lad lagen trække 10 minutter, inden den sigtes og tilsættes olivenolie og citronsaft.
  2. Overhæld rosinerne med akvavit, eddike og citronsaft og lad dem ligge i lagen til lige før servering.
  3. Mandlerne halveres. Vand med lidt salt koges op, og mandlerne tilsættes og koger 4 minutter. Bag derefter mandlerne på 160 grader i 15 minutter og lad dem køle af.
  4. Før servering åbnes alle østersene. Det overskydende østersvand hældes i en lille kasserolle.
  5. Lun østersvandet op og tilsæt østersene. Sving dem i den lune lage i 30-40 sekunder.
  6. Tag østersene op og læg dem tilbage i skallerne. Overhæld dem med en stor skefuld gløgg-vinaigrette, og garner toppen med akvavit-rosiner og halve salte mandler.
Hovedret

Foto Søren Gammelmark og Danmarks Østersfestival